maandag 19 september 2011

Dagje toeren

Voor degene die dit volgen via de automatische emails, het klikken op een foto in de email zal het blog openen met een evt. grotere versie van de betreffende foto.

Salinas:
Vanochtend (voor het eerst in 2 weken) wakker geworden met bewolking. 


Ontbijten in Sax:
De voorspelling was verder onbewolkt maar met een aangename 26 graden een mooie dag voor een rit.
Begonnen met een ontbijtje in Sax vlakbij het kasteel:


Koffie in Xativa:
Via het binnenland richting Valencia met onderweg een koffiestop in Xativa. Stadje in de bergen met een mix van oud en modern met veel terrasjes:Verder door naar de kust zuidelijk van Valencia. Onderweg werd het groener en veel citrusbomen en kleine dorpjes:

Drankje in Oliva:
Tijd voor een koel drankje in Oliva. Inmiddels onbewolkt en 26 graden. Hier hebben we ooit een huis bekeken maar dat beviel niet. Veel groen betekent ook veel regen en daar hebben we thuis nou net meer dan genoeg van. Wel km's rustig strand met soms mooie huizen pal aan het strand:


Lunchen in Denia:
Grotere stad aan de Costa Blanca grofweg tussen Valencia en Alicante. Ca 30.000 inwoners met veel toerisme, grote haven en lange boulevard. Goed aan de tapas gezeten bij de haven:Wandeling in Calpe:
Calpe heeft de "bekende" rots in zee liggen die eigenlijk het kenmerk is van de Costa Blanca.
Tevens beginnen hier de schitterende villa's gebouwd op een berghelling met allemaal een prachtig uitzicht op zee en de rots:Horchata in Altea:
De huizen werden mooier, groter en waarschijnlijk veel prijziger. Heel leuke kustplaats ten oosten van Benidorm met schitterende villa's op de berghelling allen uitkijkend over de baai. Rijdend vanaf de berg naar de boulevard konden we sommige uitzichten van de villa's even meesnoepen.
Mooie en gezellige boulevard, niet te druk en even genoten van een koude horchata:Luieren in La Villajoyosa:
Vlak voor zonsondergang nog even geluierd met een boek op het strand van La Villajoyosa. Een heel leuk en gezellig vissersplaatsje ten westen van Benidorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten