donderdag 12 januari 2012

Papierwinkel

Voor de trouwe lezers even update vwb papieren en plannen:
De vergunning van het zwembad is eindelijk binnen. Misschien dan een formaliteit maar je kan 'm maar binnen hebben. Wordt stevig ingelijst gezien het papiertje ruim 600€ kost.
Voor onze volgers is het misschien bekend dat de serre en het houten huisje officieel nooit op papier stonden (illegaal dus). Dat betekent dat met de taxatie 2 jaar geleden de m² ook nooit meegerekend zijn. We waren wel overtuigd (door taxateur e.d.) dat dit geen problemen zou geven maar in deze zware Spaanse tijden weer je het maar nooit. De burgemeester kan maar net een idee'tje krijgen over die Hollanders daar op die berg. Die rare mensen die in Januari in een T-shirt smiddags buiten zitten. We hebben vd week trouwens kennis gemaakt me het opperhoofd van het dorp tijdens een etentje dus hij kent ons nu en weet ons te vinden.
Enfin, architect heeft alle tekeningen klaar vwb legaliseren van serre, houten (gasten)huisje en gemeente heeft (nog) geen bezwaar. Alle papieren gaan nu richting de belastingen en die hebben circa 5-6 maanden nodig om de juiste stempels er op te zetten. Als dat dan lukt kan alles naar de notaris en hebben we officieel 78 m² woonruimte ipv de huidige 57 m².
De hele papierwinkel is van de week samen met de architect 2 x doorgenomen en van 'tig' handtekeningen voorzien. Gelukkig hadden we de buren als vertaler want Ria haar priveles Spaans was nog niet toereikend om deze 78-toeren sprekende dame te begrijpen.
Ook is gelijk de grond opnieuw ingemeten voor het kadaster. Hierbij bleek dat we aan de bergzijde zelfs nog wat meer grond hebben (in het geheel niet interessant tenzij iemand interesse heeft!?)

Verder krijgen we een offerte van wat kleine klussen die de aannemer gaat doen. Is met name voor de de badkamer in onze slaapkamer en wat kleine klusjes.
Afwachten wat de kosten zijn maar als dit doorgaat dan is een en ander klaar voor onze volgend weekje vakantie.
Voor wat betreft gasten van het houten huisje: Helaas nog geen toilet en douche aldaar. Die kosten gaan we nog niet maken ;-) maar voordeel is wel dat de prijs per nacht niet omhoog gaat dit jaar!

Verder bleken onze accu's gevoed door de zonnepanelen opeens tot leven zijn gekomen. De pomp van het zwembad is hiervoor te zwaar maar buiten 3 uurtjes pomp zwembad draaien we de rest van de dag weer geheel op zonnepanelen.

Tot zover vanuit een vandaag bewolkt Spanje. Morgen half bewolkt en wat meer zon en Zaterdag weer een stralende dag verwacht en savonds eten bij de buren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten