donderdag 28 januari 2016

Droog droog droog in Spanje

En dus niet alleen aan de Costa Blanca

BARCELONA – De stad Barcelona heeft een nieuw record verbroken door 85 dagen achter elkaar te genieten van droge dagen, dat wil zeggen 85 dagen zonder regen. Dat is iets wat sinds 1928 niet meer gebeurd is in de Catalaanse hoofdstad. Als het deze donderdag ook niet regent dan houdt dat in dat er ook een ander record van 1913 verbroken wordt.

De laatste keer dat het zo droog was in de stad Barcelona was in 2007. Toen moest de gemeente maatregelen nemen om het kraanwater, wat normaal uit de stuwmeren komt en die nagenoeg leeg stonden, te garanderen. Op dit moment zijn de stuwmeren echter voor 73% gevuld wat nog meer dan genoeg water is om het hele jaar door te komen. 

Per dag maken de inwoners gebruik van 104 liter kraanwater, een van de laagste cijfers als gekeken wordt naar andere grote Europese steden zoals Brussel of Kopenhagen. Het gebruik van kraanwater is sinds de droogte van 2007 met 20% gedaald doordat de mensen meer zijn gaan inzien dat men zuiniger met water moet omgaan, aldus de gemeente Barcelona. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten